Freitag, 11. Juli 2014

Joguhrt Erdbeer Muffins - Jogurtowe muffinki z truskawka


Teig / ciasto

3 Eier /jajka
180g Butter / masla
180g Zucker /  cukru
1/2 Pck. Vanillezucker/ opakowania cukru waniliowego 
125g Natur Joghurt/ jogurtu naturalnego
180g Mehl /maki
1 1/2 Tl. Backpulver/ lyzeczki proszku do pieczenia

Eier schaumig schlagen,Fett,Zucker,Vanillezucker und Joghurt glatt rühren.Mehl und Backpulver vermischen und dazu geben. Muffinsform zu 2/3 mit Teig füllen.
Backen : ca. 30 Min.  bei 180°C 

Jajka ubijamy,dodajemy maslo,cukier,cukier waniliowy i jogurt i ucieramy na gladka mase.Make mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do reszty skladnikow.Foremki uzupelniamy do 2/3 wysokosci.
Pieczemy ok.30 minut przy temp.180 °C.


Creme/krem

2 Erbeerpuddingpulver/ budynie truskawkowe
500ml Milch/ mleka
250 weiche Butter/ miekkiego masla
100g Puderzucker/ cukru pudru

Pudding kochen wir nach Gebrauchanweisung  mit 500 ml Milch.Butter rühren wir mit Puderzucker und löffelweise geben wir abgekühlte Pudding dazu.Wichtig dass alles gleiche Temperatur hat.

Budyn gotujemy weglug instrukcji na opakowaniu na pol litrze mleka.Maslo ucieramy z cukrem pudrem,poczym lyzka po lyzce dodajemy schlodzony budyn.Wazne zeby wszystkie skladniki mialy ta sama temperature.

Die doppelte Menge reicht für ein Blechkuchen zB. mit Äpfel oder Mandarinen.
Podwojna porcja starcza na duza blaszke,mozna na wierzch polozyc np. jablka lub mandarynki.









Keine Kommentare: